Sport i radio och poddar

post thumb
Sport I Radio
Av Albin/ 22 Aug 2023

Sport i radio och poddar

Idag finns det en uppsjö av olika mediekanaler och om du tycker om följa sport har du fortfarande många alternativ att välja på. Du kan titta på TV, följa med på nätet eller via olika streamingtjänster. Något som inte får lika mycket uppmärksamhet längre är radio. Det är dock fortfarande möjligt att följa aktuella sporthändelser. Det kan vara avkopplande och ett bra val när du sitter i bilen eller på bussen. I denna artikel pratar vi mer om sport i radio.

Välj mellan direktsändning och poddar

Utvecklingen har gått framåt även när det gäller sport i radio. De flesta har nu gått över till poddar vilket är ett slags radioformat. Den stora skillnaden är att du själv kan välja när du vill lyssna på en podd. Om du vill följa sporten kan du alltså välja bland flera olika sportpoddar eller följa med i livesändningar. Då kan du även rätta dina spel om du har spelat på Stryktipset eller liknande.

Följ med i radiosporten

Om du vill lyssna på live sport finns det knappast något bättre alternativ bland alla radiokanaler i Sverige än SR:s Radiosporten. De sänder över 100 timmar sport varje vecka. Det kan du ratta in på Sveriges Radio under specifika tider. Exakt vad de sänder beror på vad som är aktuellt för tillfället. Det kan vara allt från ridsport till friidrott och fotboll. De brukar även ha väldigt kunniga kommentatorer som är väl insatta i den sport de kommenterar.

Flera populära poddar om sport

Det finns ett stort utbud av poddar som handlar om sport. Majoriteten av dessa handlar om fotboll. Den allra populäraste podden som sport i Sverige är just nu When Were Kings. Det är Erik Niva och Håkan Andreasson som pratar om speciella fotbollslag eller säsonger. En väldigt underhållande podd för alla som inte kan få nog av fotboll.

Den näst populäraste sportpodden i Sverige just nu är Tutto Live Weekend som fokuserar på Premier League. Det är alltså ett riktigt bra alternativ för dig som inte kan få nog av engelsk fotboll.

Lyssna på en podd om löpning

Något som också är väldigt populärt i nuläget är poddar som handlar om löpning. Det är en sport som många ägnar sig åt, och som passar alla oavsett vilken nivå man ligger på. I dessa poddar får du löpartips och massor av inspiration för hur du kan förbättra din löpning. Det är en väldigt enkel sport att börja med eftersom du inte behöver någon speciell utrustning. Du bör dock investera i ett par bra löparskor.

Lyssna på sport i radio på dina villkor

Det som är bra med poddar eller sport i radio är du alltid kan lyssna samtidigt som du gör annat. Du kan sätta på ett avsnitt av en podd när du jobbar, kör bil eller diskar. Om du väljer podd kan du dessutom lyssna precis när det passar dig. Det är inte så konstigt att många väljer detta formatet även fast det idag finns flera andra alternativ. Det är helt enkelt väldigt praktiskt och smidigt för de flesta.